top of page
prvky na web 24.png
  • martinameriacova

Duchovné prebudenie...

Zdieľam moje skúsenosti, moje vhľady, nie všeobecne platnú pravdu... Keď sa deje “prebudenie”, môže to byť aj nepríjemné.

Spustiť tento proces môže akákoľvek situácia, vyvolá negatívne pocity a prežívanie a my sa potrebujeme naučiť pracovať so svojou mysľou. Prichádzajú veci, ktoré sa nedajú uchopiť logicky a fakticky, čo sôsobuje problém, pretože na všetko hľadáme “vedecké fakty” ako nás to celý čas učili - ale toto nie je vždy možné.

Otvárame sa dôvere v život, otvárame srdce, a začíname “cítiť” čo pre seba potrebujeme, aj keď to nedáva žiadny zmysel a vyzerá to ako “nelogické”.


To, čo vtedy potrebujeme je dôverovať, že nás náš vnútorný kompas vedie správne k ľuďom a na miesta, ktoré potrebujeme. Dôverujte...

Existuje moment kedy potrebujeme dostať informácie od niekoho, kto pozná tento proces a prešiel ním - má vlastnú skúsenosť.

Je mnoho ľudí, ktorí prešli procesom a majú vlastné skúsenosti, ktoré odovzdávajú ďalej...


Vnímam silne transofmačnú dobu. A neobchádza ani mňa… od r. 2020 …


“Musela” = tam ma viedol vnútorný pocit, že toto je to, čo musím teraz pre seba urobiť a ja som to nasledovala.


V roku 2021 som prešla vlastným “peklom” v strachu, úzkosti, kedy som 4 dni nespala a nejedla, kedy som nemohla robiť nič iné, len to, čo som cítila, že je správne PRE MŇA.

Nepočúvala som ľudí v mojom okolí, “čo by som mala urobiť” “čo je racionálne” “čo sa musí” “čo sa mi deje” - nebolo to možné, moje uši to odmietli.

“Musela” som čítať stránku ženy, ktorá rozumela.

“Musela” som zavolať psychologičke, ktorá mi potvrdila to, čo som cítila.

“Musela” som ísť PN.

“Musela” som absolvovať prehliadku u obvodnej lekárky.

“Musela” som zdielať s tými, ktorí tomu rozumeli - ktorí prepájali vedu a duchovno - ktorí vnímajú človeka ako celok.

Nemohla som (konkrétne 4 dni) sledovať TV, nebola na sieťach, pretože som to nemohla ani vidieť.

Nedokázala som byť s nikým, koho obsah mysle bol “negatívny”, “musela” som počúvať len vysokovibračnú, liečivú hudbu a ľudí, s pozitívnym prístupom k životu pozitívne formulované vety, (motivačné videá a prednášky boli to, “čo som mohla”).

Mohla som len kresliť fraktál a čítať knihy - pozitívny obsah.

“Musela” som byť vonku, manuálne pracovať, ruky máčať v hline, opierať sa o steny a múry, byť na vzduchu, meditovať.

Musela som robiť dychové cvičenia (ale po 2 dňoch som už nemohla).

Potom som “musela” tancovať - len tak.

Potom som sa musela sprítomňovať - zavrieť oči, uvedomiť si kde som, čo robím, a zvedomovať si, že tu a teraz je všetko v poriadku. Neustále sa vracať do svojho tela a činnosti, ktorú robím.

Mohla som robiť len “obyčajné, všedné” veci.

“Musela som” zavolať terapeutke a dobodnúť si terapiu a absolvovať ju.

“Musela” som zavolať žene, ktorá robí terapiu - emočné odbloky technikou One brain a absolvovať ju.

“Musela” som zavolať žene, ktorá sa venuje energetickému liečeniu a absolvovať ho.

Nakoniec som “musela” dať výpoveď, pretože som potrebovala slobodu času a priestor na zotavenie a pochopenie súvislostí - prečo mi moja práca nedáva zmysel tak, ako je teraz a začať úplne od znova.


Keď to prišlo, nedokázala som a NEMOHLA som riešiť nič, čo bolo okolo mňa - IBA SEBA. Starať sa LEN o svoju myseľ, telo a dušu. To bola veľká výučba, kedy som pochopila, že NAJPRV som ja a potom je zvyšok. Osvietené sebectvo :) hranice, láska k sebe, prijatie vedy a duchovna/alternatívy a ich prepojenie v zmysle, že prijímam oba, ale vyberám si to, čo v danej chvíli cítim, že potrebujem, bez toho, aby som odsudzovala to druhé.


Tak som “(ne)klasická” psychologička, ktorá porozumela na základe vlastných skúseností: jedinečnosti každého z nás a tomu, že na svojej ceste potrebujeme individuálny prístup a konanie - napriek tomu, že zažívame zdanlivo “rovnaké” veci. Rovnaké pomenovaním ale skúsenosť je úplne iná. A že sa zmeny dotýkaju každého z nás, a to čo potrebujeme je porozumieť sebe a postarať sa NAJPRV o seba. Som podporovateľka osobnostného rozvoja. Vnímam tiež ako dôležité pracovať so svojou mysľou, emóciami a starať sa o svoje zdravie skôr ako k tomu budeme donútení. Uvedomujem si, že nám do života prichádzajú rôzne situácie, ktoré nás vyzývajú rásť a napĺňať svoj potenciál. Vnímam životné výzvy ako priestor osobnostného a duchovného rastu.

74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page